mysteriet med det levende lik helle fagralid

NRK Barne- og Ungdomsavdelingen

Mysteriet med det levende lik var en Nordisk krim og ungdomserie som gikk på NRK sommeren 1992. Den handlet om ferien til fire familier fra de Nordisk landene Norge, Sverige, Danmark og Finland. Serien var også en samproduksjon mellom disse landene.

Hovedpersonene i serien er Danske Manette (Helle Fagralid) og Anders (Jacob Steentoft). Fra Sverige møter vi Stina (My Friberg), og fra Norge kommer Helge (Jonas Raabe).

Serien er spilt inn på den Danske øya Endelave som ligger i havområdet Kattegat. Serien ble nok mest populær i Norge. Hver sommer vises serien for barn og turister på storskjermen på øya's camping-plass.

Serien er i syv deler på 30 minutte hver. I første episode finner de miste barna et lik på stranda. Senere i episoden mener de å ha sett denne personen i levend live på kaiet. Her er det noe som ikke stemmer!

Mysteriet med det levende lik er en spennende og fin serie fra tiden før Internett, Facebook og andre sosiale medier. Den skildrer tidlig 90-tall veldig bra, alt fra klær, moter, biler og ikke minst hverdagen blandt barn og ungdom.

Her er forresten et tips til en liten gem av en tvserie fra Australia på 90-tallet: Heartbreak High.

Av Øyvind Nilsen den 3. November 2019

Facebook