linux gratis ubuntu libreoffice alternativ

Er du lei av Virus, Malware og andre problemer med Windows?

Linux har eksistert i snart 30 år som et alternativ til Windows. Det kan installeres både på stasjonære og bærbare datamaskiner, i tillegg er det helt gratis! Linux er basert på åpen kildekode, og utvikles av tusenvis av dyktige data entusiaster fra hele verden.

Fordelene med Linux er mange, systemet er bygd opp på en annen måte enn Windows, det gjør det mere robust mot virus og annen skadevare som kan gjøre din maskin treg og ustabil. Det finnes også gode alternativer til programvare for Windows. MS Office pakken som krever kostbare abonnement fra Microsoft, kan erstattes med LibreOffice som er helt gratis.

LibreOffice har muligheter for bla. tekstbehandling, regneark og presentasjoner. Det er også kompatibelt med dokumenter som er opprettet i office pakken for Windows. Det finnes også gratis alternativer til Adobe PhotoShop for redigering av bilder og video.

Linux kan forlenge levetiden på din gamle bærbare maskin med flere år! Linux gjør dette mulig ved å kreve mindre ressurser for å kjøre enn Windows. Det er heller ikke vanskelig å bytte ut Windows med Linux på din maskin. Linux kan også kjøre parallelt med Windows der du velger hva du ønsker å bruke ved oppstart av din maskin.

De finnes flere distribusjoner av Linux som er gratis å bruke. Den mest populære er Ubuntu som anbefales installert på maskiner med 4GB minne eller høyere. På eldre maskiner, eller maskiner med mindre enn 4GB minne anbefales Lubuntu.

Av Øyvind Nilsen den 29. September 2017Facebook