nrk tv2 sumo tv fra utlandet

Slik kan du se NRK og TV2 Sumo fra utlandet med vpn tjeneste.


Hvis du er bosatt i Norge og betaler lisens til NRK, kan du lovlig benytte en VPN tjeneste for å se NRK sin kanaler fra utlandet. Grunnen til at NRK (og TV2 Sumo) sine kanaler på nett er sperret for utlandet, er fordi de ikke har rettigheter til å vise innkjøpte program utenfor Norges grenser.

Egenproduserte program fra NRK (f.eks. dagsrevyen) er ofte tilgjengelig fra utlandet uten bruk av VPN. Når du befinner deg i utlandet trenger du en direkte tilkobling mellom din datamaskin / nettbrett etc. til Norge. Dette gir deg en Norsk ip-adresse, og det ser ut for tv leverandør at du befinner deg i Norge.

Dette løses som sagt ved å benytte en vpn tjeneste. Dette er ikke så vanskelig som det høres ut som, du kan f.eks. kjøpe en ferdig vpn tjeneste hos en leverandør fra $10 pr. mnd. Dette gir deg enkelt tv fra utlandet på dine enheter, men pass på å velge en seriøs leverandør.

De største leverandørene av vpn tjenester tilbyr kundene å laste ned en klient for enkel tilkobling til VPN. Dette er et program som du laster ned og installerer på din datamaskin selv (etter at du har kjøpt vps tjeneste). Dette er den enkleste og raskeste løsningen for å se Norsk tv fra utlandet.

De fleste leverandører som tilbyr vpn har nettsider på engelsk, men ved hjelp av Google Translate bør det ikke være noe problem å bestille. Man skal alltid være forsiktig med å oppgi kredittkort informasjon på nett, så jeg anbefaler at betaling gjøres gjennom Paypal hvis mulig.

Tek.no har en god oversikt over leverandører av vpn tilbydere, den finner du her.

Av Øyvind Nilsen den 15. Mars 2017Facebook