pc world norge computerworld idg morten hansen data blad

Hvor ble det av neste utgave av magasinet av PC World?

Både jeg og sjefen i den lokale Narvesen butikken begynte å undres på om det ikke snart kom en ny utgave av PC World!? Siste utgaven hadde stått i hylla i 6-7 måneder, så det var på tide med noe nytt å lese. Dette var i Desember 2013, og vi fant etterhvert ut at en æra var over.

Det siste PC World Norge kom ut i Mai 2013. Jeg har lest PC World Norge siden tidlig på 90-tallet, men iflg. Wikipedia kom den første utgaven ut allerede i November 1984. Bladet var lenge Norges største datablad med over 180.000 lesere, men de siste årene gikk selskapet IDG Norge som publiserte bladet med underskudd.

Dette legger seg inn i rekken for negative tall fra Ukepressen i Norge, der de registrerer en jevn nedgang i personer som leser (papir) aviser og magasiner. IDG sjef Morten Hansen sier til journalisten.no at det er tøft å konkurrere om leserne og annonsørene i dette markedet. Derfor er det siste PC World utgitt i 2013, men at bladet lever videre som en del av avisen Computerworld Norge.

PC World Norge var eid av det Amerikanske selskapet IDG, men i 2013 kjøpte Morten Hansen rettighetene til selskapet, og endret navn til Techno Communications som bla. eier Computerworld og PC World. Men etter bare 1 års tid selger han selskapet til de ansatte, der de håper å kunne snu de negative regnskapstallene til overskudd igjen.

Det er vanskelig som magasin å konkurrere mot all informasjon som er tilgjengelig på Internett. Det som jeg mener styrket et magasin som PC World var at artiklene var av høy kvalitet. Man kunne stole på at fakta i artiklene var riktige, og i tillegg var artiklene variert, interessante og underholdende. Hvis man søker på et tema på Internett i dag, er det fort at man drukner i informasjon og fakta feil.

Nettavisene har en tendens til å publisere artikler så ofte, at kvaliteten på artiklene går ned. Det blir fort vanskelig å finne noe å skrive om hvis målet er å publiserer 4-5 artikler daglig. Ikke noe negativt om de som produserer clickbait artikler for å tjene penger, men det blir for mye kopiering fra andre, gjentagelser, og innhold med lav kvalitet etter min mening.

Her mener jeg styrken til et blad som PC World kommer godt frem: de leverte variert innhold av høy kvalitet hver eneste måned. Nå finnes jo fortsatt den Amerikanske utgaven av PC World på Narvesen, men det blir ikke helt det samme. Jeg synes fortsatt det er morro å ta frem et gammelt PC World og lese litt i det, noen som kjenner seg igjen?

Av Øyvind Nilsen den 26. Oktober 2016
Facebook