riks tv logo erfaring omtale test anmeldelse dårlig kvalitet kundeservice

Vi har testet RiksTV i 1 år.

Er RiksTV et godt alternativ for tradisjonell tv? Kan det konkurrere med kabel tv og satelitt? Les vår omfattende test av RiksTV, der vi deler våre erfaringer så langt.

Vi kjøpte det rimeligste alternativet - Favoritter. Dette kostet pr. November 2019 kr. 199,- pr. mnd. Tilbudet varte i 1 år, deretter ble prisen endret til kr. 309,- pr. mnd.

Stort pluss til RiksTV for gratis antenne pakke + 10 meter antenne kabel (verdi kr. 490,-). Det fulgte også med gratis kortleser (CAM) til TV (Verdi kr. 590,-). I pakken var det også lagt med en gratis Chromecast Ultra! (Verdi kr. 790,-)

Selve installasjonene av antenne kan være litt vanskelig for enkelte, men ikke værre enn at de fleste får de til. Vi tok oss god tid og brukte en time på jobben. Utendørs antenne anbefales på det sterkeste! Vi har teste flere ulike innendørs anntenner (også med forsterker), men signal kvaliteten blir for dårlig i lengden.

Norge er et land med mye dårlig vær, spesielt om høsten og vinteren. Utendørs antennen til RiksTV greier seg meget bra, selv i sterk storm og tett snøvær er det helt perfekte bilder på tv skjermen. Absolutt ingen forstyrrelser!

riks tv antenne yagi installasjon montør


Så til det negative, RiksTV leverer veldig få kanaler i HD kvalitet. Dette kom som en stor overaskelse på oss, siden RiksTV ikke opplyste om dette på nettsiden da vi la inn vår bestilling.

Det er faktisk pr. November 2019, kun 6 kanaler som sender i HD kvalitet hele døgnet: NRK1, NRK2, NRK3, TV2, TV3 og TV NORGE.

TV2 Sport Premium sender i HD kvalitet når de viser direkte fotball kamper. I tilegg blir HD kvalitet slått på hvis det vises fotball på andre kanaler f.eks. MAX eller TV2 ZEBRA. De har også en annen utvalgt kanal som sender i HD kvalitet, når det ikke vises sport i HD kvalitet på andre kanaler.

Grunnen til at de ikke viser flere kanaler i HD kvalitet er at de ikke har nok kapasitet i det digitale bakkenettet. Det finnes kun fire signalpakker (MUX) tilgjengelig i bakkenettet. MUX1 eies/disponeres av NRK, de tre andre MUXer disponeres av RiksTV.

Hver enkelt MUX har en kapasitet på 22 Mbit/s, og inneholder en samling av flere kanaler. De enkelte kanaler sender i variabel bitrate, dette utnytter den totale kapasiteten bedre. En HD kanal krever ca. 5 til 8 Mbit/s, mens en vanlig SD kanal krever 1 til 2 Mbit/s.

Man forventer i dag at alt leveres i HD kvalitet. Nå skal det sies at alle kanaler sender i HD kvalitet i RiksTV appen, eller på nett-tv. Dette krever selvfølgelig Internett tilgang, noe ikke alle har tilgjengelig (f.eks. på hytta).

riks tv cam kort

Kanal utvalget er helt greit, og i samme klasse som f.eks. Telenor, Canal Digital, Altibox etc.

En stor fordel med Favoritter pakken er at man kan bytte valgfrie kanaler på mine sider. Dette er helt gratis, og du kan bytte så ofte du vil, helt uten noen begrensninger.

RiksTV er et godt alternativ for deg som ser på de mest populære tv kanalene (NRK, TV2, TV3 og TVNORGE). I tillegg har du mulighet til å se dokumentarer på National Geographic, Musikk på VH1, eller Krim på Investigation Discovery. Favoritter pakken har hele 60 valgfri kanaler.

Du har også mulighet til å kjøpe Dekoder, SMART-boks eller Apple TV og koble den opp mot Internett, slik at du kan streame kanaler til TV i HD kvalitet. Når det er sagt, tror jeg at mange som velger RiksTV ikke har mulighet for å koble dekoder mot Internett. Da sitter de igjen med veldig få HD kanaler tilgjengelig.


RiksTV Favoritter pakken inneholder altså alle NRKs kanaler (HD), TV2 Nyhetskanalen (HD), BBC World News (SD), samt 6 valgfrie kanaler i SD kvalitet (Velg blandt 60 kanaler). Husk at kun 20 av disse kanalene er tilgjengelig i bakkenettet, resten krever Internett tilkobling.

Prisen på Favoritt pakken til RiksTV er veldig lav i forhold til andre leverandører, som ofte kun tilbyr store og kostbare kanal pakker.

TV-pakker, kanalutvalg og priser forandrer seg over tid, så det er best å sjekke hjemmesiden til RiksTV for oppdatert informasjon.


Av Nils Ole Winter den 2. November 2019
 


Facebook