apple hodetelefon inngang iPhone 7

Det ryktes at Apple har valgt å droppe 3,5 mm hodetelefon inngangen på neste Iphone modell

Dette til fordel for Apple's egen lightning standard som ble lansert i 2012. Nå har jo Apple proprietære løsninger på det meste av sine produkter, så dette kommer egentlig ikke som noen overaskelse. Fordeler med dette er at telefonen kan bli vanntett og tynner i fremtiden sier Apple.

Men kjære Apple: et enkelt søk på Google avslører imidlertidig at det allerede finnes produkter med vanntette 3,5 mm innganger.

Nå det gjelder argumentet med en tynner telefon vil jo en 3,5 mm inngang begrense tykkelse, men jeg håper virkelig at Apple lager en overgangs kabel fra Lightning til 3,5 mm. Ved å fjerne 3,5 mm inngangen for Apple produkter, fjerner Apple en standard som har vært brukt helt siden den første transistor radioen på 1950 tallet.

Hvordan kan jeg høre på musikk, når lader for batteri et tilkoblet Lightning inngangen på telefonen? Kan Apple svare på det?

Oppdatert: Ja, da er det bekreftet: Apple dropper 3,5 mm inngangen til fordel for Lightning, men de oppfyller mitt ønske med å legge ved et 3,5 adapter i esken når du kjøper Iphone 7. Det er jo imponerende spesifikasjoner på Iphone 7's CPU med hele 3,3 milliarder transistorer!

Lydkvaliteten på Iphone har også vært i særklasse, med det koster: en ny Iphone 7 vil komme på ca. 8000,- Kr i 2016. Kan også legge til at lydkvaliteten på min gamle Nokia C1 telefon er fortsatt i samme klasse som Iphone!? Håper virkelig at Nokia kommer på banen igjen og lager telefoner med hardware av samme kvalitet som før.

Nå sporet jeg litt av i denne artikkelen, men har akkurat sett live streaming fra Appel's lanserings konferanse. Det mest spennede denne gangen var kanskje Apple Watch, en klokke med innebygget ARMv7 prosessor, 8 GB minne, puls sensor og GPS.

Av Øyvind Nilsen den 7. August 2016Facebook