the girl from tomorrow apple watch Jenta fra fremtiden

Har akkurat sett direkte stream fra lanseringen av Apple Watch, og fikk en strålende idé!

Har egentlig hatt denne ide'en lenge, men nå føler jeg at teknologien som kreves for å utfør den finnes hos Appel !? Bildet ovenfor viser Alana i sci-fi serien: The Girl From Tomorrow (Jenta fra fremtiden) som ble sendt på NRK barne-tv sommeren 1992.

Serien var fra Australia og hadde mye spennende teknologi: Alanas transducer: et hodebånd som kan brukes til helbredelse og levitasjon (Her føler jeg at teknologien til Apple ikke strekker til enda). Jeg skal heller fokusere på Alanas armbånd, også kalt P.J. (Personal Computer Companion) som var en intelligent datamaskin i armbåndet hennes.

Alana kan hele tiden kommunisere med datamaskien via stemmen sin, og får tilbakemeldinger i form av lyd. Ikke så veldig ulikt Appel's snakkende Siri prosjekt. Det er selvfølgelig en del forbedringer som må på plass hos Siri og Appel Watch, slik at man unngår misforståelser i kommunikasjonen, men jeg har tro på at Apple kan løse dette.

Jeg ser for meg at klokken kan utføre enkle ting: Du kan f.eks. si til klokken at den skal vekke deg kl. 7 neste morgen for at du skal på skole eller jobb. Hvis du glemmer å fortelle klokken at du ønsker vekking neste morgen, kan den minne deg på det ved spørmål om du ønsker vekking neste morgen.

Det bør være enkelt å legge inn digital huskelapper, slik at klokken kan minne deg på ulike ting etterhvert. Jeg ser også for meg at klokken lærer å kjenne personen som eier den. Det betyr at klokken f.eks. aktiverer vekkerklokken automatisk, hvis den vet at du skal på jobb neste morgen ;)

Men over til mer avansert bruk: Alana snakker med Oracle og får svar på spørsmål, jeg ser for meg at vi kan kommunisere med f.eks. Wikipedia og Google, gjennom Apple Watch. Det som er viktig er at klokken er enkel å bruke, at du stiller et spørsmål og får tilbake et kort og korrekt svar.

Tenk deg at du trenger time til lege eller frisør: Du sier til Apple Watch: Jeg trenger time hos frisøren. Klokken vil da først bruke GPS for å se hvor du befinner deg i verden. Hvis du befinner deg hjemme vil den vite hvilken frisør du foretrekker. La oss tenke at systemet for å avtale timer hos frisøren er tilkoblet Apples datamaskiner, det betyr at Apple har full oversikt over ledig timer.

Frisøren tilbyr deg en time neste morgen kl 09:00, men Apple Watch vet at du liker å sove lenge om morgen, eller at du har et møte som kolliderer med timen. Klokken vil da fortelle dette til datamaskinen hos frisøren, slik at du får en time senere på dagen. Det kan også være flere personlige kriterier og data som klokken tar hensyn til før time avtales.

Tanken er at ting skal være enkelt. Du sier fra til klokken at du trenger time. Klokken forhandler og avtaler time hos frisøren på egen hand hånd, slik at du får et svar fra klokken at timen er avtalt etter noen sekunder. I starten ser jeg for meg at Apple Watch's datamaskin må lære deg å kjenne før automatikken tar helt over, høres ikke dette greit og lettvint ut?

Her kan man jo legge til funksjoner i det uendelige tenker jeg. Datamaskinen i klokken kjenner selvføgelig dine interesser, dette i kombinasjon med GSP, gjør at den "kunstig intelligensen" i klokken kan fortelle deg når du er i nærheten av ting som intresserer deg.

Appel har akkurat lansert HomeKit, et system som lar deg styre og kommunisere med hjemmet ditt. Tenkt deg at ytterdøren på huset ditt blir låst opp når du nærmer deg. Eller hvis en håndverker skal inn i huset ditt og du ikke er hjemme, da sier du bare fra til Apple Watch at døren skal låses opp, ganske grei løsning når snekkeren står utenfor låst dør og ringer deg på jobben!?

Av Øyvind Nilsen den 8. September 2016

Facebook